Over Edwin Kooijman

Edwin KooijmanEdwin is doof geboren en keek altijd naar zijn mogelijkheden, ondanks zijn handicap. Zo heeft hij 2 "gouden" handen en wat zijn ogen zien maakt hij daarmee. Hij leerde dansen en behaalde daar "goud".

Hij communiceert erg makkelijk met een ieder. Het feit dat hij niet kan horen compenseert hij rijkelijk door hetgeen hij ziet. Daardoor is hij in staat de mensen een spiegel voor te houden hoe zij zich gedragen of communiceren met anderen.

veelzijdig
In 2006 werd hij winnaar van de "verhalen vertelwedstrijd", een wedstrijd verhalen vertellen in gebarentaal voor dove mensen uit het hele land. Hij geeft op scholen voorlichting over doofheid, verzorgde de presentatie van een andere wedstrijd, doet toneel, treedt in zalen op voor publiek en assisteert soms bij een training of workshop.

Daarnaast maakt hij mooie en originele foto’s, zoals trouwreportages en (gezins) portretfoto's, van b.v. de zwangerschap.

Hij heeft zijn doofheid geaccepteerd en weet dat daar een beperking is. Hij focust zich echter op zijn kwaliteiten, dus wat hij wel kan of zelfs heel goed in is. Hierdoor ziet hij kans om uit zijn leven het maximale te halen.

levend voorbeeld
Voor ons is hij een levend voorbeeld van het maximale halen uit jezelf door je beperking te accepteren en je te richten op hetgeen je goed in bent. Door naar hem te kijken hebben wij geleerd dat er voor ieder mens iets moois is weggelegd. Wij willen u graag helpen te onderzoeken wat dat moois in uw geval is.

contact met Edwin
Wanneer u interesse heeft in een optreden, een fotoreportage, of een workshop van Edwin dan kunt u als volgt met hem in contact komen:

email: efkooijman@gmail.com