Training Leiderschap in de publieke ruimte

doel
In deze tijd ontleent men geen gezag meer aan de functie die men vervult, het uniform dat men draagt of de positie binnen een organisatie of de samenleving. Wanneer men wilt bereiken dat een ander iets doet of naar een boodschap luistert dan is het noodzakelijk dat men authentiek is en op deze wijze handelt.

Leiderschap is een eigenschap of kwaliteit waarmee men met een stuk stevigheid die ruimte inneemt die past bij de rol die men vervult. Deze stevigheid ontwikkelt iemand door te weten wat de sterke kanten zijn, de ogenschijnlijke zwakheden te accepteren, het aanleren van een andere manier van communiceren en het loslaten van allerlei beperkende overtuigingen. Doordat dat leiderschap de basis is van het optreden bereikt men makkelijker een doel.

De training leiderschap is bedoeld voor professionals die als controleur, toezichthouder, handhaver of op andere wijze werken in de publieke ruimte of anderszins veel in contact komen met publiek. In deze training leert men authenticiteit te ontwikkelen.
 
inhoud training Leiderschap in de publieke ruimte  

  • het ontdekken van je kwaliteiten
  • het onderzoeken en bewerken van beperkende overtuigingen
  • het ontwikkelen van een werkwijze die past bij wie je ten diepste bent
  • het aanleren van communicatieve vaardigheden

Een intakegesprek voorafgaand aan de training en een coachingsgesprek na afloop helpen bij het opstellen en realiseren van persoonlijke leerdoelen.
 
cursusduur: 2 dagen
omvang van de groep: 8-10 personen
lokatie: in overleg